Diskusní server | Fotbalová online manažer hra | Fantasy online hra | Hry online | Hraj poker
 
Kategorie | Nové diskuse | Statistiky | Hledat | Live | Online | Help
Kategorie: Zatím nezařazené diskuse
67-86 |<< << >> >>| HOME

#5465 Vaříme chutně, rychle, jednoduše, zvládne to každý? ;)

máte oblíbené recepty? recepty podle kterých zvládne uvařit chutné jídlo každý a přitom nestráví půl dne v kuchyni? recept se kterým se můžete "vytáhnout" před skoro/tchýní a přitom se nezbláznit? recept který lze použít i ve stížených podmínkách? šup sem s ním sem ;)

Recept by měl být napsát tak, aby podle něj zvládl uvařit opravdu každý ;)
- od ingrediencí, přes přípravu-postup, po orientační čas celého procesu ;)
Na home nějaké odkazy ;)

fotky toho co jste uvařili vítány ::R

nespamovat ::E a když už neodoláte, tak si to po sobě promázněte ;)
TYGRITKO 24.10.2017 14:37:04  
Špagetová dýně s česnekovou sýrovou omáčkou

Na 4 menší porce potřebujete: 1 špagetovou dýni, sůl, pepř, olivový olej, 4 stroužky česneku, 1 chilli papričku (lze vynechat), ¼ hrnku smetany na vaření, 150 g čerstvého nebo 200 g mrazeného špenátu, hrst parmezánu (nebo jiného tvrdého sýra, jako je Gran Moravia či Grana Padano), 1 mozzarellu nebo 100 g goudy

Postup: Troubu vyhřejte na 200 °C. Dýni podélně rozřízněte napůl, odstraňte semínka, ze všech stran naolejujte, zevnitř osolte a řeznou stranou dolů položte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 40 minut doměkka. Nechte trochu vychladnout a vidličkou z dužiny naškrábejte „špagety“, které se z ní samovolně vytvoří. Můžete je přendat do misky nebo jako já nechat přímo ve slupce.

Mezitím, co se dýně peče, si připravte oblíbenou omáčku na špagety nebo zkuste jednoduchou česnekovou: na troše oleje nechte ani ne půl minuty rozvonět nasekaný česnek a chilli, přidejte pokrájený špenát (pro snadnější přípravu ho můžete přelít vroucí vodou, vymačkat a až poté do omáčky přidat), zalijte smetanou, osolte a opepřete a poduste do změknutí. Vmíchejte parmezán (zahustit můžete ještě lžící čerstvého krémového sýra nebo žervé) a rozdělte na dýňové špagety. Posypejte nastrouhanou mozzarellou a ještě chvíli krátce zapečte.

Tip: Pro sytější jídlo přidejte do omáčky i upečené kuřecí maso nebo na kostičky pokrájenou šunku. A kdo má radši výraznější chutě, použije i čerstvé bylinky jako oregano, bazalku nebo tymián.
TYGRITKO 24.08.2016 19:23:40  
Cuketa zapečená se sýrem:

Cuketu oloupeme, vydlame vnitřek, který smícháme s česnekem, solí, sýrem, případně vajíčkem, vzniklou směs vložíme zpět do cukety (pokud je moc řídká tak vajíčko přeteče, lze dělat bez vajíčka...), pečeme asi 20 minut teplota plus mínus 175°
TYGRITKO 24.08.2016 19:21:23  
Pórkový salát:

20 dg šunkový salám
1 konzerva kukuřice (ve slaném nálevu)
1 konzerva ananas
1 větší jablko (bez slupky)
6 vajec uvařených natvrdo
1 sklenice 0,3 celeru (nudličky)
1 tatarka
2 pórky - nakrájet na nudličky

vše nakrájet, smíchat, nechat odležet 12 hodin v lednici
Football Arena - Fotbalový online manažer
TYGRITKO 03.11.2015 12:58:20  
Kuskus
Množství: 4 porce

Hotový kuskus zpracujte nebo podávejte bez prodlevy. Bez diskuse. Jsou to těstoviny, které stáním ztrácejí na kvalitě.

Suroviny:
250 g kuskusu
400 ml vroucí vody
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli

Postup:
Kuskus nasypte do kastrůlku nebo do jiné širší, ploché nádoby, zalijte olejem, osolte a promíchejte vidličkou, dokud se zrníčka rovnoměrně neobalí tukem.
Takto připravený kuskus odměřenou vroucí vodou, anebo lépe jemným vývarem a zakryjte dobře padnoucí pokličkou. Dopřejte mu 5 minut odpočinku. Kuskus by měl být po celou dobu zakrytý a stát mimo zdroj tepla.
Měkký kuskus načechrejte a prohrábněte vidličkou, nejlépe to jde dvouzubou, která má svou zásadní funkci při porcování masa.

Kuskus slouží jako příloha k masu, do salátů...

www.kucharkaprodceru.cz
TYGRITKO 25.04.2014 22:09:02  
Pribináček:
smetana ke šlehání, 2x vanilkovej cukr a měkký plnotučný tvaroh

ušlehat smetanu s vanilkovým cukrem, pak pridat tvaroh, rozmíchat a je hotovo :)
TYGRITKO 17.03.2014 13:51:55  
Pomazánka z kozího sýra, čerstvého špenátu a quiony

Ingredience:
½ hrnečku červené quinoy (Drogerie DM)
150g kozího sýra (Leadl)
Cca 2 a ½ napěchovaných hrnečků čerstvého listového špenátu
5 lžic rozdrcených Brazilských ořechů (Kaufland)….lze nahradit vlašskými ořechy
2 menší hrstky sušených brusinek
1 malá červená cibulka
1 lžíce medvědího česneku (Kaufland)
½ lžíce majoránky
Černá sůl (nerafinovaná vulkanická sůl s vysokým obsahem železa a minerálů – zakoupeno ve zdravé výživě) na dochucení
Pepř na dochucení

Postup (velmi jednoduchý;)):
½ hrnku červené quinoy uvařte dle návodu, přebytečnou vodu slijte a nechte vychladnout.
Důkladně omytý špenát nakrájejte na malé kousky a smíchejte v míse s quinoou.
Přidejte rozdrcené brazilské ořechy, najemno nakrájenou cibulku, brusinky a kozí sýr.
Vše pořádně rukou promíchejte a dochuťte medvědím česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Pomazánku můžete namazat nejlépe na celozrnnou popřípadě více zrnnou bagetu či chléb a jako dezert pridat vedle např. mandarinky.
TYGRITKO 13.05.2013 16:25:31  
Inspirace na rychlou a chutnou večeři. Budete potřebovat houstičky a náplň co dům dá :).

Houstičky vydlabete a vnitřek doporučujeme potřít rozpuštěným máslem s nasekanými čerstvými bylinkami (popř. kořením) a česnekem. Poté už jen vložíte na co máte chuť a zalijete vejcem. Doporučujeme třeba kvalitní sýr, šunku a zeleninu. Nakonec zapečete v troubě ;)
TYGRITKO 15.04.2013 09:22:18  
to je nahoda ze jsem natrefila na tyhle recepty ::D
BLISSKA 14.04.2013 19:23:30  
Ty nejak bananove ::D
TYGRITKO 12.04.2013 11:46:59  
Banana bread (Banánový chlebíček)

125 g másla (nebo ½ hrníčku oleje – olivový, rýžový)
½ hrníčku třtinového cukru
2 celá vejce
2 zralé banány
2 lžíce ovesných vloček
1 a ½ hrníčku celozrnné hladké špaldové mouky
½ hrníčku nahrubo nasekaných lískových oříšků (pokud máte menší děti, nahraďte oříšky 2 lžícemi chia semínek nebo konopných semínek)
2 lžičky vinného kamene
Cca ½ hrníčku mléka (případně alternativního nápoje – rýžového, sójového, ovesného)
Špetka soli
Špetka pravé vanilky

Našleháme vejce s cukrem, vlijeme rozpuštěné máslo nebo olej, přidáme špetku soli, vanilku, ovesné vločky a oříšky/semínka. Banány rozmačkáme vidličkou a přidáme do těsta. Nakonec jemně po lžících vmícháme mouku s vinným kamenem a mléko. Přesné množství mléka nelze určit, závisí na velikosti banánů, které použijete. Těsto by nemělo být příliš řídké ani příliš husté (cca konzistence těsta na bábovku). Vlijeme do vymazané a kokosem vysypané formy na biskupský chlebíček a pečeme na 180 °C asi 30 – 40 minut dozlatova.
TYGRITKO 18.02.2013 15:31:57  
Banánová zmrzlina
Čas receptu: příprava 5 minut, mražení ~ hodina

Suroviny:
1 banán na porci
1 pol lžíce slunečnicového másla na porci (obyčejné máslo, smetana...)
1/3 čaj lžíce vanilky / vanilkového extraktu na porci
1/3 čaj lžíce skořice na porci

Postup:
Nakrájíme banán na plátky, můžou být i hrubší, a dáme zamrazit.
Vyndáme z mražáku a dáme vše (podle chuti lze ingredience nahrazovat či dát jen některé) do kuchyňského robota. Rozmixujeme a podáváme.


Slunečnicové máslo
Slunečnicové máslo, sunbutter, má mnoho použití jako všechna ostatní ořechová másla.
Čas receptu: příprava 15 minut

Suroviny:
3 hrnky slunečnicových semínek, vyloupaných, nepražených
3/4 čaj lžíce soli
1 pol lžíce slunečnicového oleje

Postup:
Nasypeme slunečnicové semínko do kuchyňského robota se solí. Mixujeme asi 10 minut než nám začne pouštět olej a začne vytvářet hrudky jako burákové máslo. Sůl přidáme před domletím.
Mixujeme asi dalších 5 minut a ke konci, když už bude vše vypadat, že je správně rozemleté přidáme olej, abychom si vytvořili vlastní konzistenci.

Já se snažil nedochucovat, protože jsem chtěl mít co nejčistší pro různé použití. Ať už jako pomazánka nebo přísada do dalších jídel, či do jogurtů. Výsledné množství bylo asi tak 400 ml.
TYGRITKO 23.10.2012 09:59:08  
vaříme chutně ::D
Citrónovo-cesnakový zázrak

Tento recept odstraňuje vápnik a tuk usadený v tele a v cievach. Posilňuje srdce, upravuje tlak. Po 3 týždňoch pitia pocítite v tele príjemne omladenie. Zvápenatenie a vedľajšie príznaky ako je zhoršené videnie alebo sluchové potiaže sa postupne zmenšujú a odchádzajú. Po 3 týždňoch kúry by mal človek kúru na 8 dní vynechať a potom opäť 3 týždne pokračovať. Potom sa dos
t
avý prenikavý úspech.

Postup receptu
1. Citróny umyjeme v horúcej vode nakrájame na malé kúsky. Cesnak očistíme nakrájame na polovičky. Všetko spolu zmixujeme na kašu. Vylejeme do vody a necháme prejsť varom. Hneď odstavíme. Precedíme cez sitko a nalejeme do fľaše. Skladujeme na chladnom mieste najlepšie v chladničke.

2. Pijeme denne 2 cl pred jedlom (t. j. 1 štamprlík). Buď ráno pred raňajkami alebo pred obedom.

3. Túto lacnú a neškodnú liečivú kúru by mal človek opakovať každý rok. Zápach a cesnakovú vôňu vôbec necítiť. Účinok citrónu s cesnakom sa prejavý naplno. Človek môže zase dobre spať a nemusí v noci pobehovať . Vápnik sa rozpustil. Moja priateľka to uživa ako prevenciu proti rakovine štítnej žlazy. Nech sa Vám darí!

Potrebujeme: 5 citrónov (i s kurou), 30 strúčikov cesnaku, 1 liter vody
BLISSKA 23.06.2012 10:50:12  
kuraci a porovy "kolac"

potrebujeme

- listkove cesto
- kuracie prsia
- 2ks por
- cibula
- kuraci bujon
- horcica
- muka
- vajce
Kuracie prsia osmazime, pridame cibulu, ked je cibula makka, pridame por.. trosku podlejeme vodou, aby nic neprihorelo.. ked je por zmakknuty, pridame 2 lyzice muky na zahustenie, pomiesame, pridame horcicu, ochutime a podlejeme kuracim bujonom. nechame varit 15-20 minut..
rozvalkame si listkove cesto na tenko..
pripravime si bud individualne misy alebo jednu velku misu.. vylozime ju cestom, pridame maso, prikryjeme cestom, ktore potrieme rozlahanym vajcom a dame do rury na 180 stupnov, alebo kym nie je pekne do zlata kolac spraveny...
podavame so zemiakovou kasou, alebo opecenymi zemiakmi
TYGRITKO 17.06.2012 22:07:54  
cokies:
2 ks másla
2 hrníčky cukru krupice
2 hrnicky cukru hnědého (americký, český třtinový cukr není dobrý! takže místo hnědého do stejneho mnozstvi krupicoveho cukru pridat MELASU asi 1-2 polevk. lzice)
2 sáčky vanilk. cukru
poradne zamichat az to dela takovy vejirky

4 vajicka
zas to pradne zamichat, hezky naslehat:)

2 lzicky soli
2 lzicky jedle sody
1 kg hladke mouky
poradne zamichat az je to hodne tuhe

nakonec cokolada - nakrajena na kousky (muze byt horka ci na vareni)

peci cca 10 min pri 170°C to zalezi podle trouby!!!!:)
kdyz se pri peceni cokies rozpekaji a nedrzi trochu tvar tak pridat hl. mouku

toto množství je na větší akce, takže určitě stačí poloviční várka ;)
TYGRITKO 14.05.2012 11:17:22  
Ananasové řezy

Ingredience: 400 g polohrubé mouky, 2 lžičky sody, 2 vejce, 300 g cukru krupice, 1 ananasový kompot (kostky)
Náplň: 150 g cukru krupice, 1/2 dcl mléka, 1 máslo, 1 vanilkový cukr, 50 g kokosu, 50 g ořechů

Postup: V míse smícháme mouku, cukr, sodu, 2 vejce a přidáme na drobno pokrájený ananas i se šťávou, vymícháme vláčné těsto. Dáme na vymazaný, vysypaný plech a upečeme. Na upečený řez nalijeme náplň a dáme ztuhnout do lednice.

Náplň: na mírném ohni rozpustíme 1 máslo, cukr, mléko, vanilkový cukr a vmícháme kokos s ořechy. Řezy krájíme na kostky a můžeme zdobit šlehačkou.
TYGRITKO 07.02.2012 19:33:05  
Paštika

300 g jater - kuřecí nebo vepřové
100 g sádla
1cibule
1 lžička pepře
hlavička česneku
1 lžička vegety nebo soli
100 g anglické slaniny
hrst majoránky
1/2 hrsti mletého kmínu

Na sádle osmahneme cibuli, nakrájenou anglickou slaninu, játra (lepší jsou menší kousky), česnek na plátky. Stáhneme oheň, přidáme koření, těsně před dokončením osolíme.

Necháme zchladnout. Misku vymažeme rozpuštěným sádlem, osmaženou směs rozmixujeme, dáme do misky, uhladíme a zalijeme rozpuštěným sádlem. Dáme do lednice a máme hotovo ;)
ANCK 03.02.2012 08:36:19  
Vepřová pečeně plněná švestkami
Počet osob:
4
Doba přípravy:

70 minut


Ingredience:

800 g vepřové pečeně
200 g sušených švestek
100 g másla
2 stroužky česneku
mletý černý pepř
sůl


Postup:

Vepřovou pečeni důkladně opláchneme a prostředkem prořízneme díru. Maso osolíme zvenčí i zevnitř a prořízlý otvor vycpeme sušenými švestkami. Zvenčí maso potřeme rozdrceným česnekem, lehce zaprášíme pepřem a dáme do pekáče, kde podlijeme vodou. Pečeme na 190°C přibližně hodinu, přičemž po 15 minutách poléváme výpekem.
TYGRITKO 30.01.2012 13:49:22  
Pórková polévka

Ingredience:
* 1 velký pórek
* máslo
* zeleninový vývar (asi 1,5 litru)
* smetana

Postup přípravy:
Pórek nakrájíme na kolečka a vhodíme do hrnce, kde jej na trošce másla orestujeme. Poté zalijeme vývarem a vaříme do změknutí pórku. Poté část rozmixujeme ponorným mixérem, opět smícháme a zjemníme asi 1,5 dcl smetany.
Případně můžeme přidat ještě nějakou tu bramboru a je to mnam mnam ;)
TYGRITKO 26.01.2012 20:26:52  
Plněné brambory se šunkou
Ingredience:
8 velkých brambory
2 lžíce másla
4 lžíce smetany
150 g tvrdý sýr
špetka soli, špetka pepře
150 g šunky
dle chuti pažitka
na ozdobu cibulová nať a rajčata cherry

Doba přípravy: 60 minut

Postup přípravy:
Brambory omyjeme kartáčkem a dáme péct do trouby asi na 45–60 minut, podle velikosti (dá se i uvařit, ale pečené jsou lepší). Po upečení je podélně rozřízneme a vydlabeme pomocí lžičky střed.
Bramborovou hmotu vidličkou rozmačkáme a utřeme s máslem, smetanou a sýrem. Směs osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou šunku a pažitku.
Vydlabané brambory naplníme směsí a dáme je zapéct asi na 15 minut.
Brambory podáváme horké, ozdobené natí z jarní cibulky a kouskem rajčete.

TIP: Místo tvrdého strouhaného sýra lze zvýraznit chuť brambor brynzou nebo nivou.
ANCK 25.01.2012 19:56:07  
Potrebovala bych rychle recept na zapeceny testoviny s tunakem, nic moc me nenapada a tunaka sem jeste zapeceneho nedelala ::R
|<< << >> >>|