Diskusní server | Fotbalová online manažer hra | Fantasy online hra | Hry online | Hraj poker
 
Kategorie | Nové diskuse | Statistiky | Hledat | Live | Online | Help
Kategorie: Zatím nezařazené diskuse
47-66 |<< << >> >>| HOME

#5465 Vaříme chutně, rychle, jednoduše, zvládne to každý? ;)

máte oblíbené recepty? recepty podle kterých zvládne uvařit chutné jídlo každý a přitom nestráví půl dne v kuchyni? recept se kterým se můžete "vytáhnout" před skoro/tchýní a přitom se nezbláznit? recept který lze použít i ve stížených podmínkách? šup sem s ním sem ;)

Recept by měl být napsát tak, aby podle něj zvládl uvařit opravdu každý ;)
- od ingrediencí, přes přípravu-postup, po orientační čas celého procesu ;)
Na home nějaké odkazy ;)

fotky toho co jste uvařili vítány ::R

nespamovat ::E a když už neodoláte, tak si to po sobě promázněte ;)
SMOG 06.01.2012 19:36:59  
ovesná buchta
150g ovesných vloček
2 vejce
banán ( zase záleží na vás, klidně i jablko se skořicí, maliny atd. meze neexistují )
rozinky , kokos ... cokoli máte rádi.

Příprava: do umělohmotné misky dáme banán a rozmačkáme na kašičku vydličkou, ( jablko nastrouháme na mělko ). přidáme ovesné vločky, vajíčka a další koření, ovoce - dle vás. Celé pořádně promícháme a vložíme na 5 minut do mikrovlné trouby ::) na dochucení džem, tvaroh cokoli, ale čerstvá je skvělá i samotná ::M
SMOG 06.01.2012 19:33:38  
<b> oběd - rýže s tunákem </B>
Potřebujeme:
tunák v konzervě - doporučuji vybírat, ty nejlevnější jsou bléé, a rio mare mě osobně nevyhovuje ::R
rýže - osobně dávám přednost basmati, lepší chut
1 velké rajče ( popřípadě jinou zeleninu, je to na vás) nebo cherry rajčátka
olivový olej.

No a postup: uvaříme rýži, dáme do misky, přidáme tunáka z konzervy, nakrájíme rajče na drobné kostičky a nakonec dochutíme olivovým olejem. ::V Doba přípravy 10 minut s vařením rýže.
TYGRITKO 19.08.2011 19:26:28  
Jednoduchá zmrzlina:
Ingredience: Bílý jogurt, Salko, Čokoláda či ovoce

Necháme vykapat přes utěrku na 2 hodiny Bílý jogurt (já měla 500g ale mozna by bylo lepsi dat dvojnasobek), pote smichame se Salkem a nakonec přidáme nastrouhanou čokoládu či ovoce podle toho jakou zmrzlinu chceme. Necháme v mrazáku v uzavřené nádobě zmrznout a můžeme mlsat ;)
Football Arena - Fotbalový online manažer
BLISSKA 19.08.2011 11:37:48  
TYGRITKO 27.07.2011 10:04:04: mnam mnam
TYGRITKO 28.07.2011 17:06:52  
Punčové řezy

Potřebujeme:
250 g másla; 250 g cukru moučky; 1 vanilkový cukr; 5 vajec;
250 g polohrubé mouky; 1/2 kypřícího prášku
1 šlehačka; 2 lžíce rumu;
potravinářské barvivo (červené, žluté - my používáme jenom červené)
2 lžíce kaka
5 lžic punče

poleva:
200 g cukru moučky; šťáva z 1/2 citronu
1 tabulka čokolády

Postup: Máslo, cukr, vanikový cukr a žloutky utřeme do husté směsi. Přes sítko začneme vmíchávat polohrubou mouku společně s kypřícím práškem do pečiva a poté přidáme i šlehačku a rum. Všechny ingredience mícháme, dokud nevznikne dokonale vláčné (tekuté) těsto. Hotové těsto rozdělíme do dvou misek.

Červené těsto obarvíme malinovou barvou (potravinářské barvivo), žluté těsto obarvíme potravinářským barvivem (my nebarvíme). Po lžících dáváme na vymazaný a vsypaný plech těsně vedle sebe, střídáme červenou se žlutou. Zaplněný plech lehce posypeme kakaem. Při pečení se barvy spojí. Pečeme v předehřáté troubě na 160-180°C 25-30 minut. Po upečení necháme vychladnout a pokapeme červeným punčem.

Polevu připravíme z moučkového cukru a šťávy z poloviny citronu. Šleháme ji, dokud nezačne mít bělejší barvu. Poté polevu nalijeme na punčový plát. hotové řezy necháme v lednici dokonale ztuhnout. Druhý den je pokapeme rozpuštěnou čokoládou. (my teda nečekáme a pokapeme to po vychladnutí)
TYGRITKO 27.07.2011 10:04:04  
POMAZÁNKY

Česneková
Potřebujete: 100 g másla, 2 lžíce pomazánkového másla, 3 trojúhelníčky krémového taveného sýra, 3 trojúhelníčky šunkového taveného sýra, 4 stroužky česneku, sůl a pepř.

Klasické máslo smíchejte s tím pomazánkovým, dobře propracujte, přidejte tavené sýry, prolisovaný česnek, dochuťte solí a pepřem a můžete natírat na jednohubky nebo chleby.


Celerová s nivou
Potřebujete: 100 g másla, 200 g nivy, 150 g syrového celeru, sůl a pepř, bylinky.

Celer nastrouhejte najemno, smíchejte s utřenou nivou, máslem, dochuťte pepřem a solí. Přimíchejte nasekané bylinky (například pažitka, petržel, tymián) a můžete natírat.


Tvarohová pomazánka
Potřebujete: 50 g másla, 250 g měkkého tvarohu, 2 lžíce bílého jogurtu, 50 g tvrdého sýru, půl červené papriky, půl žluté papriky, sůl a pepř.

Papriky nakrájejte na malé kousky, přimíchejte je k tvarohu, máslu a jogurtu. Přidejte najemno nastrouhaný sýr, dochuťte solí a pepřem a podávejte.


Letní tvarohová s koprem
Potřebujete: 250 g měkkého tvarohu, 2 lžíce krémové zakysané smetany, svazek kopru, 1 lžíci citronové šťávy, sůl a pepř.

Tvaroh utřete se smetanou, přidejte nasekaný nebo natrouhaný kopr, citron, dochuťte a můžete podávat.
TYGRITKO 19.07.2011 11:18:16  
Plněné tortilly

Jestli jste pořídili v obchodě kukuřičné tortilly a nevíte, co s nimi, zkuste tento velmi jednoduchý recept!
Na 4 porce potřebujete: 2 kuřecí prsa, sůl, 4 kukuřičné tortilly, 1 avokádo, hlávku ledového salátu, půl červené papriky, hrst cherry rajčátek, 100 g tvrdého sýru vcelku (eidam nebo cheddar), trochu másla, salsu nebo zakysanou smetanu.

Kuřecí prsa vařte 20 minut v osolené vodě a poté je natrhejte na menší kousky. Na pracovní plochu položte tortillu, poklaďte ji kuřecím masem, posypte sýrem, přidejte na kousky nakrájené avokádo (oloupané a bez pecky), kousky ledového salátu, malé kostičky papriky a cherry rajčátka na čtvrtky. Každou tortillu zabalte do ruličky, propíchněte párátkem a krátce (po 2 minutách) je opečte na rozpálené pánvi s máslem. Podávejte se salsou nebo zakysanou smetanou.
TYGRITKO 19.07.2011 11:16:38  
Šťavnatá prsa v listovém těstě

Pokud držíte dietu a už vám vyschlá prsa vařená ve vodě ne a ne prolézt krkem, zkuste tenhle recept. Je snadný, rychlý a po vyndání z trouby jsou prsa plná šťávy!

Potřebujete pro 4 osoby: 1 balení vyváleného listového těsta, 4 kuřecí prsa, 100 g tvrdého sýru vcelku, 1 lžíci sezamových semínek, 1 vejce, sůl a pepř, trochu másla.

Listové těsto rozložte na pracovní plochu, rozkrojte je na 4 části a na každou položte kuřecí prso, které jste předtím ještě z boku rozřízli a vložili do něj hranolek tvrdého sýru. Prsa osolte, opepřete, případně dochuťte kořením, které máte rádi. Každé prso zabalte do tenkého listového těsta, dobře spojte, potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamem. Dejte do trouby do máslem vymazaného pekáčku a pečte asi 35 minut při 180 stupních Celsia.
TYGRITKO 19.07.2011 11:15:47  
Kuřecí prsa v meruňkové marinádě

Ideální kombinace na gril, do pekáčku nebo i na pánev.
Na 4 porce potřebujete: 4 větší kuřecí prsa, 10 lžic meruňkové marmelády, 4 lžíce kečupu, 4 lžíce oleje, 1 lžíci citronové šťávy, 3 stroužky česneku, špetku chilli, sůl a pepř.

Olej a marmeládu dobře promíchejte. Můžete doplnit i pokrájené kousky čerstvých meruněk. Přidejte kečup, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl, pepř a nakonec i chilli. Do marinády ponořte kuřecí prsa a nechte v lednici ideálně přes noc (pokud to nejde, nedá se nic dělat, i tak si pochutnáte). Den poté můžete prsa upéct v troubě, nebo je připravit třeba na grilovací pánvi. Při opékání je ještě potírejte marinádou a nechte ji na povrchu mírně zkaramelizovat.
TYGRITKO 29.06.2011 13:38:43  
Domácí vanilková zmrzlina:
150 ml smetany (moje byla 40%), 150 g cukru, 250 ml mléka, 4 bílky a 1 sáček vanilkového cukru.

Vyšlehat z bílků sníh a poté do něj jemně metlou přimíchat všechny zbylé ingredience. Směs přelit do namraženého zmrzlinovače, přiklopit, zapnout metly a nechat 40 minut pracovat. Po skončení cyklu je hmota krásně našlehaná.
Pokud není konzistence hotové zmrzliny správná, bude důvod ten, že pro správné namražení základny je třeba teplota minus 18 stupňů. V tom případě hmotu přelit do misky a nechat ještě 3 hodiny v mrazničce.

Vanilková zmrzlina, tentokrát bez strojku!
Ingredience: 150 ml smetany, 2 bílky, 3 žloutky, 1 sáček vanilkového cukru a 60 g cukru krupice.

Žloutky spolu s cukrem smíchat v kovové míse (zahřáté ve vodní páře) a ručně asi 5 minut šlehat metličkou. Mísu poté vyndat, přidat do ní ušlehaný sníh z bílků, vyšlehanou šlehačku a vanilkový cukr. Vše ještě důkladně, ale zlehka promíchat, a přelit do připraveného kovového pekáčku či jiné nádoby. Nechat v mrazáku 3 hodiny. Zmrzlina je pevná, sice ne našlehaná jako ta předešlá, ale zato byla rychle hotová, a dokonce i chutná.

Další příchutě:

Pravá čokoládová – 150 g cukru krupice, 200 ml mléka, 200 ml 40% smetany, 100 g kvalitní čokolády, 1 vejce, špetka vanilky. Čokoládu rozpusťte v mléce s vanilkou a nechte vychladnout. Vejce vyšlehejte s cukrem, přidejte smetanu, čokoládovou směs, dejte do zmrzlinovače a nechte ztuhnout.

Banánová zmrzlina – 150 g cukru krupice, 150 ml mléka, 2 lžíce citronové šťávy, 300 g dřeně z oloupaných banánů. Banány postříkejte citronem, rozmixujte, zmíchejte s ostatními surovinami, dejte do zmrzlinovače a zamrazte.

Jahodová zmrzlina – 150 g cukru krupice, 150 ml mléka, 100 ml smetany, 200 g očištěných jahod, 1 vejce. Vejce vyšlehejte s cukrem, přidejte rozmixované jahody, ostatní suroviny a dejte zamrazit do zmrzlinovače.


ještě jsem nezkoušela, ale s přicházejícím létem se určitě vyzkouší ::R
GILRAEN 26.06.2011 13:07:10  
dneska jsem se vrhli na květákové placky :)

nemohli jsme se dohodnout, jestli ten květák nejdřív udělat v páře nebo ho nastrouhat syrový, tak jsme to udělali půl napůl :)

takže nahrubo nastrouhaný květák/nebo povařený a rozňahňaný vidličkou nebo šťouchadlem na bramvory/ nebo mix obojího :) sůl, pepř, provensálské koření( nebo jákekoliv vás napadne, bazalka, tymián... pak podle množství 2-3 vajíčka (někdo přidává sníh ze dovu bílků, nám se nechtělo) a trochu mouky (nejlepší je polohrubá, my měli jen hladkou :) aby se udělalo těsto, co jde osmažit, trochu mlíka když je třeba, trochu storuhanky, když se to přežene s tím mlíkem česnek, cibule (jde přidat i sýr a šunka a další zelenina podle chuti, my nic z toho neměli :) a pak se smažej malý placky :) (teď jsme v půlce smažení a už jsme toho dost snědli, je to hrozněj mor ::D)

a k tomu máme tvarohový dip:

vanička měkkého tvarohu (lepší by byly dvě) a klasická žlutá kelímková smetana - do tvarohu se dá česnek, sůl, může být i pepř, provensálské koření (nejlepší je ale čerstvá bazalka nebo oregáno) a pak se pomalu přilévá smetana a míchá se, až se vám bude líbit konzistence, se smetanou přestaňte ;) (většinou padne třetina nebo půlka kelímku)
a je z toho mňamka, máme ještě nové brambory a je to děsnej mor :)

ten tvarohový dip je dobrej i k bramborám jen tak... nebo brambory nakrájíme na tenký plátky, dáme na plech, lehce pokapeme olivovým olejem a osolíme a pečeme dozlatova, opčas proházíme... a pak máčíme v tom dipu a žereme a žereme
ANIEL 18.05.2011 18:53:14  
V globusu prodavaji vysokolepkovou mouku a z ty je pizza hrozne dobra :)
ANIEL 18.05.2011 18:52:55  
GILRAEN 18.05.2011 18:18:17: hod recept...

ja prave nasla tohle
2 lžíce másla, dvě vajíčka, 6 lžic strouhanky, 3 lžíce krupice, 3 lžíce hrubý mouky, špetka soli a dva tvarohy ne z vaničky, ale ve staniolu.
Uhňácat těsto, pokud je řidčí, tak přidat mouku a krupici. Pak je můžeš plnit nebo nemusíš. někdy udělám jenom malý a přelívám je ovocnou omáčkou. Bezkonkurenční jsou s jahodama. Jo a vaří se 5–7 minut podle velikosti.
GILRAEN 18.05.2011 18:32:10  
TYGRITKO 18.05.2011 18:24:39: a jdu z toho i langoše
TYGRITKO 18.05.2011 18:24:39  
Těsto na pizzu

na 1 plech stačí 1/3 těsta

1 kg hl. mouky
1 suš. droždí
150 oliv. oleje
mléko podle potřeby aby se udělalo těsto

vše smíchat, nechat vykynout a pak vesele péct ::R
GILRAEN 18.05.2011 18:18:17  
ANIEL 18.05.2011 17:17:34: kynuté mě nebaví a když se mi v knedlíku udělá díra a obsah vyteče, tak mě můžou omejt... takže většinoudělám z tvarohového těsta taklové malé knedlíčky, teda spíš noky ;) a ovoce povařím a poleju to tím, třeba s borůvkama je to super, kdo se s tím má patlat, ale meruňky nebo jahody je lepší balit... ale rozhodně tvarohové těsto, je jednodušší :)
ANIEL 18.05.2011 17:17:34  
Co recept na ovocne knedliky? Jak je delate ci nedelate?
TYGRITKO 06.04.2011 10:18:02  
Pomazánky solte a ochucujte podle chuti ::M

Ředkvičková pomazánka s vajíčky a petrželkou

Na 4 porce potřebujete: 4 vejce, 1 větší cibuli, 300 g ředkviček, 130 g lučiny, 4 lžíce bílého jogurtu, petrželku.

Postup: Vajíčka uvařte natvrdo. Ředkvičky očistěte, nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z nich přebytečnou vodu, ať místo pomazánky nemáte salát. Stejně tak k ředkvičkám nahrubo nastrouhejte zchladlá oloupaná vejce. Přidejte lučinu, jogurt, najemno nakrájenou cibuli (pokud chcete mít pomazánku barevnější, můžete použít červenou) a nasekanou petrželku. Metlou vše důkladně promíchejte. Jako pečivo se skvěle hodí klasický chléb.


Jablková pomazánka s hermelínem

Na 4 porce potřebujete: 3 větší jablka, 1 hermelín, 4 lžíce bílého jogurtu, pepř, citronovou šťávu.

Postup: Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte nahrubo. K nim nastrouhejte taktéž nahrubo hermelín. Vše promíchejte (nejlépe se vám to bude dělat rukou, hermelín drží hodně při sobě) a dochuťte pepřem a citronovou šťávou. Skvěle se hodí například na celozrnné pečivo.


Pažitkovo-bazalková tvarohová pomazánka

Na 4 porce potřebujete: 200 g másla, 350–400 g měkkého tvarohu, 8–10 lžic slunečnicového oleje, pažitku, 30 g bazalky.

Postup: Tahle pomazánka je jakousi obměnou klasické pažitkové pomazánky. Máslo nechte v místnosti povolit, a pak jej utřete do pěny. Přidejte tvaroh, olej, nasekanou pažitku (na tohle množství by v mém případě padl klidně celý květináček) a asi 30 g čerstvé nasekané bazalky, množství ale záleží hlavně na vaší chuti. Metlou vše promíchejte a podávejte s kornspitzovým rohlíkem.


Česneková pomazánka s brusinkami a tymiánem

Na 4 porce potřebujete: 180 g majonézy (lze nahradit sýrem s trochou bílého jogurtu, nebo pomazánkovým máslem), 6–8 stroužků česneku, 4–5 lžiček brusinkového kompotu, 4 lžíce bílého jogurtu, 150 g sýru gouda nebo krowalski, 4 snítky čerstvého tymiánu.

Postup: Sýr nastrouhejte najemno, přidejte prolisovaný česnek, majonézu (lze nahradit sýrem a trochou bílého jogurtu nebo pomazánkovým máslem), jogurt, brusinky a otrhaný tymián. Vše důkladně promíchejte a podle chuti přidejte brusinky či tymián. Tahle pomazánka se hodí jak na tmavé, tak i na klasické bílé pečivo, tentokrát se ale spíše vyhněte pečivu s výrazným posypem, to by mohlo v chuti hodně rušit.


Mrkvová pomazánka

Na 4 porce potřebujete: 3 mrkve, 180 g nesoleného žervé, 1 cibuli, 3–4 lžíce bílého jogurtu.

Postup: Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte žervé, najemno nakrájenou cibuli a bílý jogurt a vše metlou důkladně promíchejte. Podle chuti můžete přidat na kousky nakrájený ananas, ale není to potřeba. Skvěle se hodí na máslové croissanty!


Brokolicová pomazánka:

250 g brokolice, 1 obdélníček taveného sýra, 2-3 lžíce zakysané smetany, lžíce másla, stroužek česneku, sůl, pepř.

Umytou brokolici uvaříme doměkka, scedíme a vidličkou rozmačkáme na jemno. Přidáme máslo, sýr, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a podle chuti osolíme a opepříme..


Rybičková pomazánka s tvarohem

1 tvaroh ve vaničce, 3 – 4 lžíce bílého jogurtu, sardinky v konzervě, dvě vajíčka, cibule, lžíce másla, lžíce hořčice, sůl.

Ze sardinek vyndejte páteř a vidličkou je rozmačkejte na jemno. Přidejte na jemno pokrájenou cibuli, vajíčka a změklé máslo. Promíchejte a přidejte tvaroh s jogurtem, hořčici a sůl podle chuti. Vše vymíchejte v hladkou pomazánku.
TYGRITKO 15.03.2011 09:49:09  
Pikantní quesadilla (chcete-li tortilla)

Pro 3 osoby potřebujete:
3 tortilly, 600–700 g mletého hovězího masa, 1 menší cibuli, 4 stroužky česneku, plechovku krájených rajčat, trochu kečupu, sůl, pepř, 1 sušenou feferonku, 6 plátků sýru Madeland

Postup: Najemno nakrájenou cibuli nechte na pánvi zesklovatět a přidejte na plátky nakrájený česnek. Po chvíli přidejte mleté maso, které míchejte, dokud nezhnědne. Pak přidejte krájená rajčata s trochou šťávy, tu podle potřeby dolévejte. Jde o to, aby vám v ní maso neplavalo. V této chvíli přidejte trochu kečupu (není to ale nutné), osolte a trochu opepřete. Na závěr přisypte nakrájenou, zrníček zbavenou feferonku či papriku podle chuti. Výsledná směs by neměla být suchá, ale zase ne příliš vodnatá, prostě tak akorát :-). Kukuřičné placky nahřejte na servírovacím talíři v mikrovlnné troubě, naneste na ně masovou směs, na tu položte dva plátky sýru a na minutku ještě vložte do mikrovlnky, aby se sýr pěkně roztekl. Dobrou chuť!“

taky zní dobře, začínám mít hlad ;)
TYGRITKO 15.03.2011 09:45:39  
Tortilla s kuřecími kousky v cornflacích a zeleninovým salátem

Ingredience:
1 kuřecí prsní řízek, 2 vejce, hladkou mouku, velký hrnek cornflakeů,
3 rajčata, 1 žlutou papriku, ledový salát, kelímek bílého jogurtu, sůl, pepř,
olej na smažení, 2 tortilly.

Postup: „Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky, osolte je a opepřete (případně můžete přidat mletou papriku, podle chuti sladkou či pálivou). Obalte je klasicky v trojobalu, tedy v hladké mouce, vajíčku, a místo strouhanky použijte nadrcené cornflaky. Nejjednodušeji a nejúčinněji je nadrtíte tak, že jich několik hrstí nasypete do středu utěrky, tu smotáte do měšce a paličkou na maso lupínky rozdrtíte. Kousky dejte smažit do rozpáleného oleje a mezitím si připravte zeleninový salát. Rajčata, papriku a ledový salát nakrájejte na drobné kousky, podle chuti okořeňte – já dávám jen trochu soli – a promíchejte s bílým jogurtem. Na střed rozpečené tortilly dejte salát, ten poklaďte osmaženými kousky masa a zamotejte. Chuťově je velmi podobná oblíbené z nejmenovaného fastfoodu, jen tajné koření používám jiné :-)

hmmm dala bych si ;)

Tortila (pokud nemáte kupovanou):
2 šálky hladké mouky, 1 lžička soli, asi 50 g sádla, 0,5 šálku vlažné vody
Postup:Na válu smícháme mouku, sůl a sádlo. Za postupného přilévání vody uhněteme tuhé těsto. Těsto musí být hladké. Můžeme jej dále zpracovávat okamžitě, nebo jej uložit na 24 hodin v mikroténovém sáčku do lednice. Při dalším zpracování by však mělo mít pokojovou teplotu.
Těsto rozdělíme na 10 až 12 kousků a na pomoučeném válu jej rozválíme na tenké placky, které opečeme na rozpálené teflonové pánvi, cca 30 sekund z každé strany.
|<< << >> >>|